Tuesday, June 19, 2012

Life Is Beautiful - Sahabat Selamanya

Assalamualaikum...salam sejahtera..

Firstly, rasanya dah lama x update blog...huhuhu...macam biasa..mood lari..x terkejar lagi..hihihihi. Sedang gila kamera bila dapat kuar jalan2 dgn kawan2 yg gila2 remaja gini.(remaja la sangat)
 
KENANGAN TERINDAH...

Semua muka teruja bila dpt jumpa...walaupun ada yg x muncul2 sampai ke malam...haha..tp still meriah.penuh gelak tawa n senda gurau.Cewahhhhhhh. Bak kata Ray Era Fm, mana nak carikkkkkkk.hehehe. Kalau aku story kenangan kami semua dari zmn sek smpai sekarang lebih dari 1000 pages kot. Banyak sngt. Nakal semua nih!

Kena rotan depan perhimpunan..kena basuh kaw2 punya dgn Cikgu sbb main air dlm tandas (mmg teruja n jakun)hahaha. Nama je duduk class No 1. Tapi, perangainya...MasyaAllah....lebih dari budak2 class No.4

Walaupun dah hampir 8 tahun aku meninggalkan sek. Tapi, antara aku dan kawan2 ada kenangan. Kenangan yg x akan pudar di telan zaman. Tak akan pupus di telan waktu.Persahabatan kami lain dari yg lain. Gaduh2 biasa la. x ada manusia yg sempurna. Lidahkan lg tergigit. Inikan pulak kami.

Paling terindah bila waktu sukan. Boleh di katakn 95% budak class sukan. Nampak sangat x mo belajar.hahaha. Bila sorg join..yg lain pun join.. Main hoki tengah hujan..naik turun tangga dari tingkat 1 smpai 3 dgn kayu hoki. Tidur kat sek dan ada yg kena mengusik. 2 lah..nakal sngttt...
 Atletlah konon.hahaha. Aku plak time team hoki jd kapten.hahaha.(Kaptenlh sangat!!!)sampai satu hari 2..hujan lebat sngt n cikgu suruh kami main ragbi..team pompuan lwn team laki..of coz lah kalah.lepas tensen la time tu..esoknya tu ada game.hehe..best..baling2 katak..haha..amik ko!


Keluar masuk bilik pengetua...ada yg kena tampar ngn cikgu..nk kena siku ngan ustaz..huhu..pahit tetap pahit.Tapi, still happy..

Alhamdullillah, aku rasa bersyukur..walaupun kami semua nakalll sngt tp bab pelajaran kami tetap utamakan.hehe...

Selamanya :)

Persahabatan n setiakawan. 

Jan dah jadik polis..mbe gaduh akulah 2..Gaduh x ingat dunia!

Emy plak dari dok KL balik kedah. Katanya jiwanya x serasi duk sana..Ya lah tu (Emy?hg frust ke?)hahaha.Jadi cikgulah Emy!

Budin?jauh bawa diri seberang laut china selatan,,hahaha.. Tuan JPJ kitak tuk!hehe.aku x taw ckp sarawak..aku bedal ja.hahaha!

Nazirah, dari ralit2 dah jadi Nurse. Chaiyokkkk..jangan ralit cucuk jarum dh.hahaha..!

Dayah plak dh jadi Bendahari kat UUM. oi, banyak duit dok kira. Mai sikit.Hahaha!

Brutal? mana brutal dah la ni. Dah ayu sopan santun gitu. Mak mertua syg tu..sekarang dh jadik org kanan Boss..pekerja dedikasi ni.hahaha.

 Dayah dan Ila

Ila plak x join ari tu..sibuk lah sikit..org bru kawen.hehehe...kalau rasa nk buat loan cari dia la...hahaha.

Yang ni plak


 sorg lagi membe aku kecik molek, Shuhada a.k.a Bed.Bisnesswoman....mana nak carikkkk..terbaik laaa....hahaha!

 

Aku???macam ni lah..menulis.
 Dari zaman sek sampai sekarang..x pernah habis2...dari hobi dah jadi salah sa2 kerjaya utk aku. InsyaAllah...aku masih belum layak utk pegang gelaran sebagai penulis. Masih menanti..menghitung hari utk buah tangan aku yg pertama. AKU BUKAN BOLA. Kemudian, akn menyusul pula HANGATNYA CINTA untuk yg kedua.. dap dup dap ja neyh....huhuhu. 

Untuk kawan2 yg aku syg...sbb aku syg sngt kat ampa semua..aku masukkan nama ampa semua dlm novel 'AKU BUKAN BOLA'. Bola?ada kenangan jugakan?hahaha...


Panjang gak aku dok karang ni...hahaha..!Semoga mimpi2 kita akan sampai ke bintang....!sudah cukup sempurna semua kawan2 kita...Ingat!!pandang bintang di langit jgn lupa rumput di bumi.Hehehe...(utk diri aku sendiri jugak!) :)

1 comment :