Wednesday, March 4, 2015

Tarian Cinta

Mini Novel Terpilih Resipi Cinta (MNTRC) ini memuatkan sepuluh buah mini novel yang dihasilkan oleh sepuluh orang penulis. Kebanyakan mereka pernah menghasilkan karya sebelum ini dan telah diterbitkan oleh pelbagai syarikat penerbitan. Mini novel yang dimuatkan di dalam MNTRC ini mampu mencuri hati sekaligus membuatkan si pembaca tersenyum sendiri saat menghayatinya. Kisah-kisah yang dipaparkan dalam setiap karya, bukan hanya cerita rekaan semata-mata. Ketika kita membacanya, kita dapati kisah yang diceritakan oleh penggubahnya, sangat dekat dengan diri kita. Walaupun kadangkala kisah itu terasa seperti ‘klise' atau ‘keterlaluan', percayalah, pernah suatu ketika dahulu atau suatu hari nanti, kita akan berhadapan dengan kisah cinta yang sebegitu. Sesuai dengan tajuk MNTRC, karya-karya di dalamnya padat dan puas untuk dibaca, dihayati, dinikmati dan memberi pengajaran dalam hidup sehari-harian. Karya-karya yang mengajar kita erti cinta dan kasih sayang yang kadangkala kita tidak sedar ia wujud dan mula menguasai fikiran. Resipi Cinta ini mengingatkan kita bahawa, tanpa cinta, hidup hambar dan untuk mewujudkan rasa cinta, jangan pernah kenal erti putus asa untuk meraih cinta tersebut.

Semoga mini novel yang terpilih di dalam naskhah ini memberi kesan kepada pemikiran dan memberi resipi kepada semua insan untuk bercinta.

* Tarian Cinta ~ A'je Fazlina
* P.U.J.A ~ Nurmala Samin
* Secantik Magical Rhododendron ~ Syasya Bellyna
* Jaga Dia Untukku ~ Amer Mukhlis
* Harga Cinta Zalifah ~ Zuraidah Muhidden
* Blind Item ~ Qeuu
* Saat Kau Pergi ~ Maria Kajiwa
* Rasa Cinta Untuk Dia ~ Ailah Diela
* Miracles In December ~ MinZhee 
* Cinta Yang Kembali ~ Wazrul Shah


Cerita mamat skema tu dah lama keluar. Tapi penulisnya bz baru nak update!( tertinggal keretapi.Huhuhu) Cepat dapatkannya. <3 <3No comments :

Post a Comment